Lotta se vasta onki onnen kerjäläinen!

Maarit aina mulle sanoo, että ookkonää semmonen pieni onnen kerjäläinen. Vaiks mä mitään oo. Tai oon! Oon huippukärsimällinen, ku ootan vuoroani, että saan vähän sapuskaa tai murkinaa tai tiskata astiat. Mutta en oo kyllä mikään pieni! Lotta on! Se yrittää karvoja pörheltämällä näyttää isolta, muttei onnistu. Ja Lotta se vasta onki onnen kerjäläinen!

Heti aamulla Lotta ensin komentaa, että sen pitää HETIPÄÄSTÄULOSPESÄSTÄ, vaikka Maaritin pitää ensin pukea, ku ihmiset on niin huonokarvaisia, ettei ne tarkene muuten. Mun ei tarvii nukkua pesässä, ku oon just sopivasti liian iso, enkä mahu sinne. Enkä mää muutenkaa marise. Aamuisin varsinkaa, ku mää tiiän tasan tarkkaan mistä aamuissa on kyse ja mää oon silleen sopeutunu universuumiin. Mää vaan ootan seuraavaa vaihetta meidän aamurutiinissa.

Seuraava vaihe on se, että Lotta pääsee pesästä. Se oottaa että se saa luvan rynnistää ulos ja sitten se hyökyy kerjälöimään mun partaan. Se pomppii ja kerjää ja pomppii ja kerjää, vaikken määkään oo saanu vielä aamupalaa! Ärsyttää semmonen ruinaus! Sanon Lotalle, että koettaa käyttääntyä, ja että on tässä kuule ite kullaki vähän nälkä.

Sillon ku meidät tullaan hakemaan päivähoidosta, enkä oo koko päivänä nähny Lottaa ja mulla on ollu sitä vähän ikävä, ku se kuitenki on mun possea, vaiks se onki niin kytynen. Ja onhan se kuitenki sentäs vähän kasvanu, ku ennen se oli vielä kytysempi. Ni sillon ku meidät tullaan hakemaan päivähoidosta, Lotta pomppii taas, mutta mää en suutu, ku on niin mukavaa nähä sitä pitkästä aikaa. Mää vaan hymyilen sen poukkoilulle ja paistattelen ruinauksen lämmössä.

Illalla mää en taas anna Lotan kerjälöidä. Meinaan liika on aina liikaa. Varsinki ku se on jo sen verran edistyksellinen opinnoissa, että mää oon opettanu sitä syömään ruohoa talon seinustalta ja juomaan vettä metikko-ojasta. Niin että oon kyllä koettanu opettaa sille selviämistaitoja, ettei tarttis aina olla toisten parrassa onnenkerjälöimässä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s