Hyy!

Nyt mä oon sen keksiny! Kaikkien näiden vuosien kehitystyön tuloksena on syntynyt lyhyt ja ytimekkäällinen mahtisana: hyy!

Kyllä. Hyy! Ei ehkä heti ensteks kuvittelis, että vähäinen hönkäys voi olla avain paratiisiin, mutta niin se vain on! Pidempiä mukinoita ei tarvita! Hyy!

Mä oon viimeaikoina testaillut hyytä ja se on vedenpitävä. Kun huokaisen Maaritille jo valmiiksi pettyneellä äänellä hyy, saan sen motivoitumaan, ja sen hitaat mutta kelvolliset aivosolut raksuttamaan. Maarit yrittää tosissaan keksiä miksi olen surmistunut ja olla mieliksi! Nerokasta!

Muutama tapausesimerkki tältä päivältä.

Sain kepappia. Söin kepappia. Mutta ku ne oli vaan jämikset, niin nälkähän siitä vielä jäi. Hyy! murehdin Maaritille. Ja heti se alkoi kertaamaan. Mitä nää nyt voit olla vailla, sullahan on vettä, näähän sait jo ruok… ai niin, ethännää vielä syönykkään oikeeta ruokaa! Onko nälkis? Sitten mää vaan pomppaan heti ruokakupille, ku kuuluu nälkis, ni Maarit ymmärtää.

Sain päivällä herkkunakkirääpylän. Herkkunakkirääpyläpussi jäi sohvalle. Sieltä se huuteli mulle: syö mut, syö mut! Ja mua haluttiki syyä loput herkkunakkirääpylät (kaksi kappaletta). Niinpä menin Maaritin luo ja keskityin olemaan oikein surmee: hyy!

Hyy tehoaa taikasanan tavoin! Mikä nyt on? Mehän käytiin jo pihalla? Onko kuumis? Ai parvekkeellekko? Sitten käännyinki sohvan suuntaan, enkä menny parvekkeelle minne Maarit osotti. Ja se tajus! Ai niitäkö nää haluat, no olepa hyvä! Ja mää sain herkkunakkirääpylät!

Kuten huomaatte, ihmisten ymmärrys aiheuttaa edelleen haasteita. Ne ovat yksinkertaisia ja niitä pitää kärsimällisesti ohjata askel kerrallaan oikeaan suuntaan. Mutta hyy auttaa ihmisiä reakoimaan käskyihin nopeammin ja motivoituneemmin. Kannattaa kokeilla!

Mainokset

3 thoughts on “Hyy!

  1. Sun Maaritii onkin niin hyvin koulutettu et se tajuu totella tollasia käskyjä. Mun mamma on nii-iin hidas ymmärtään, etten oon saanu sitä oikein koulittuu. Tulisitko antaan jotain vinkkejä?

  2. Oi mä tiiän kans ton hyyn! Mäkin käytän sitä aina jos multa menee joku lelu tai herkku johonki alle enkä saa sitä pois ku ei pää mahu eikä tassu yletä. Ja heti äispä rientää mua jeesaamaan. Hyy on hyvä sana.

  3. Joo, tuttu sana meillekin toi hyy. Se on hyvä, ku haluu ulos tai ruokaa tai pallon kaapin alta tai muuten vaan on asiaa. Äispä ymmärtää sen heti (jos se vaan kuulee).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s