Ounasjokipikniksi!

Perjantaina ja lauantaina viime viikolla me ajettiin taas paljo autolla ja pysähyttiin välillä, muttei tultu pitkään aikaan perille. Me lähettiin pois Lofoteiltä ja tiet muuttu suoremmiksi, mutta välillä oli koloja aika paljo, eikä saanu nukuttua.

Ruotsissa oli paljo mukavia ihmisiä, jotka sano, että mää oon sööt ja fiin ja vovve. Niimmä oonki. Sain yheltä meänkieliseltä setältä lohta. Ajattele, että meänkielelläki lohi on lohi! Ja koira koira! Aika jännää! Mää en ennen tienny, että mää ossaan meänkieltä.

Lauantaina me tultiin Rovaniemelle, ja Morse ja Kirsi ja Juli löysi meidät parkista ja me lähettiin niitten kaa rantsuun. Joessa oli tosi hyvän makusta vettä ja mää join sitä aika paljo, mutten alkanu muuta räpimään, ku eistä nyt heti kehtaa riekkua, ku tulee kylään. Pittää olla koiriksi. Ku mää oon jo viis. Vähänkö mua ois nolottanu, jos Juli ois ajatellu, että mää oon joku kakru!

Juli on niin hyväkäytöksellinen! Kirsi ja Juli ja Maarit on ehkä vähän liikaki hillittyjä. Nei oo niin tutkimusmatkamuksellisia, ku mää ja Morse. Me Morsen kaa käytiin nuuskimassa paikkoja ja tsekkailemassa, että löytyykö mitään siistiä. Ja me löyettiin! Löyettiin pusikkoja ja kaks vilponurkkaa ja Arpikumi! Arpikumin täti sano, että siellä on 21 astetta. Vähänkö viilee paikka! Oisin halunnu mennä sinne taidesaliin.

Maarit nauro mulle ja Morselle, ku me tutkimusmatkailtiin. Se sano, että me ollaan kauheen uteliaisia ja ihan samikset, mutta vaikka Morse on ihan mukava tyyppi, ni emmää kyllä oo mikkään teinipoika kuitenskaa! Mää pittiin Morselle vähän teinipoikakoulua. Se tuli aina muhun tutustelemaan ja sitten yhtäkkiä sanoin sille, että PÖÖ! Ja se lähti hulluna karkuun! Sitten olin ku en oliskaa, ja Morse tuli taas takas nuuskimaan. Arvatkaa mitä sitten tein? No sanoin sille tietenki uudestaan, että PÖÖ! Mää välillä säikähin jo itekki, ku Morse lähti niin äkkiä livohkaan! Morse oli musta aika kiinnostunu, ku sen mielestä mää oon hieno. Nimmää kyllä oonki.

Me syötiin ihania sämpyjä mitä Kirsi oli tehny ja mää nuupotin kivenkolossa, ku oli pahin helle ikinä! Sitten me lähettiin jatkamaan matkaa ja Morse ja Juli ja Kirsi jäi Rovaniemelle. Matkalla me löydettiin ropoja. Mei ajettu niitten päälle, ku ne on eläimiä.

Mainokset

1 thought on “Ounasjokipikniksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s