Laivakoiraelämää!

Torstai oliki eri virkistävä päivä, ku mulla ei kutittanu korvaa paitsi ravisutti vaan, ku Maarit oli ruopannu ne. Ja sitten kans aamuyöllä oli tullu sumukkia. Ja kaikkein eniten virkisti siks ku me lähettiin laivalla merimatkalle! Merellä tuulee! Mää voisin alkaa laivakoiraksi!

Se oli niin siistiä! Ensteks mää olin, että miten täällä ollaan ja mitä täällä tehhään. En oikeen tienny, että kauanko se matka kestää ja mitä laivamatkoilla tehdään. Oon käyny vaan lautoilla. Niissä ei tehty paljo mitään ja sitten ku lautta pysähty, lähettiin pois. Mää luulin, että laivastaki lähetään, ku se pysähtyy, mutta ei sieltä lähettykkää mihinkää. Ku sieltä vaan haisteltiin ilmaa. Ja minkä hajusta ilmaa! Meren! Ehkä parhaan hajusta! Heti lampaitten jälkeen.

Sitten siellä laivassa tutustuttiin kaikkiin tirolialaisiin tyyppeihin. Mää köllin yhen tirolialaisen kaa, ku meitä rupes raitis ilma ramasemaan. Ne oli vaan outoja, ku ne tarjos mulle kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, enkä mää syö semmosia! Mää oisin voinu syyä ne kalat mitä me kalastettiin välillä, mutta ne annettiin lokeille ja kotkille. Pöh. Yks tirolialaissetä kyllä ois mulle antanu. Se heti tiesi, että mää tykkään kaloista!

Kaikista paras kalalemu tuli ku tultiin takasi satamaan. Mää olin heti, että oumaigaad oumaigaad, paratiisi! Kalaparatiisi! Näin omilla nurkilla! Me nimittäin mentiin meidän yökortteerin ohi ja just siellä lemusi tutulle ja kalalle. Mulle tuli nälkis. No, sain alkupalaksi napoja ja me käytiin sinkkusämpylää. Ei ihan sama asia, mutta syötävää sentään.

Me mentiin Maaritin suosikkirantsulle eli lammasrantsulle syömään se sämpylä. Musta tuntuu, että se on nyt munki suosikkirantsu. Ku siellä on niitä lampaita. Ja niitten kakkoja. Ja koko alue on täynnä niitten jälkiä! Mää nuuskin missä ne oli kulkenu ja sitten kans, ku ne oli ollu köllimässä semmosissa kivenkoloissa. Herkkutuoksuisia lampaita! Mun oli pakko vinkua Maaritille, että mennään tassuttelemaan, lopeta lukeminen, etitään lampaita. Me käytiin tassuttelemassa, me katottiin lampaita, ku ne katto mua, ja mää kävin kahlaamassa meressä. En haukannu sitä, ku kerran haukkasin ja osoittautu, että täkäläinen meri on tosi pahan makusta. Kauhee pettymys! Yöks, se oli ihan yökkistä. En suosittele!

Käytiin me kans mun entisellä lempirantsulla ja seki on kyllä tosi hyvä paikka, vaikkei merihurakoita saakkaan paimentaa. Maarit näytti mulle koteloita. Ja mää tapasin siellä yhen ison villakoiratytön. Se oli jo yheksän, mutta tosi lapsellinen. Me leikittiin. Me oltiin aika villeinä, ku meillä oli ollu sosiaalinen tyhjiö. Oon mä tavannu täällä pari täkäläistä ja muutaman turistikoiran ja oon vaihtanu viestejä muutamien kans, mutta en oo päässy aikasemmin leikkimään kenenkää kivan tyypin kaa.

Mainokset

4 thoughts on “Laivakoiraelämää!

  1. Hienolta kuulostaa se laivakoiranelämä! Ja ne lampaat, ku täällä on vaan sonnipoikia. Kävin taas ajamassa ne ulos niitylle ja sit takasin, ehkä mussakin on vähän paimenkoiranvikaa? Se on varmaan tarttunu susta, kun sää oot mun isosisko ja oikee paimenkoira? Hurminoiminen eiku jatkuu, ku mamma on niin ihastunu siihen, on se ihan ok, ku saa napoja! Ehkä musta tehdään lapaset tai jotain?!

  2. Moro Helka! Sä oot viettänyt komeeta koiran elämää!

    Meilläpäin jätetään koirat hoitoon ku lähdetään reissuun, ei oteta mukaan ku on muka hankalaa, enkä olis kuulemma viihtynyt?? Mä oon ollu ihan möks sentakia niin…

    Tosta kuvasta missä oot laivalla, tuli mieleen että oot ihan oikean merikapteenin näköinen.

  3. Varppina oisit viihtyny, Hertta! Me lampurit ollaan reissaajasukua. Seukkikerralla ku haistat reissuressiä, kannattaa parkkeerata vankasti takapenkille ja ottaa tattitaidot tosikäyttöön. Törkeetä matkailla ilman lampuria!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s