Katkera kalkkiläksy!

Eihän se ollu tietenkää eka kerta, ku Maarit petturoi mut pihahäkkiin ja lähtee itte retkeilemään… Mutta jotenki silti tuli yllätyksenä. Että ei voi olla totta! Onko tää nyt ennää mahollistakaa! Ookkonää ihan tosissas! Heti otat mut pois täältä! Hei! Hei! Te unohitte mut! Heti tuo ovi auki niinkuolisjo! Nyt hetipaikalla! Heti takasi! Et voi jättää mua tänne! Pliis ota mutki mukaan! Ihan oikeesti, pliis pliis! Ei saa jättää mua tänne ypöttään! Pliis! Kuulitko?! Kuulitko senki kuuromakkara! Nyt heti takasi, ku minä sanon! Petturileikkele! Takasi! Nyt!

Maaritiin ei tehonnu mikään järkipuhe. Se on niin itepäinen. Ne hullut lähti Maisan vauvojen kans retkeilemään. Ilman mun asiantuntevaa apua! Jouduin häkistä huutelemaan niille ohjeita, että löysivät ylipäätään ees takasin! Haisivat riettaat suolle ja metälle ja lammelle, ku tulivat takasi. Ihan tuurissa oli, ettei kukaan vauvoista menny hukkaan, ku ei niillä ollu ketään paimenkoiria mukana. Kyllähän mä sanoin Maaritille, että hullun hommaa tuo! Mutta ne lähti uudestaan ja veivät uuden vauvasatsin lampiretkelle! Ei voi olla totta! Taas mä missaan kaiken hauskan!

Maisa kävi moikkaamassa mua häkillä, että moi, nää on mun lapsia, mitä sulle kuuluu. Ja ne pennutki tuli ihmettelemään mua. Maarit oli kantanu niitä välillä ja ne tuoksu sylille ja rahkasammalille. Aivan ihanalle! Mua ei ois tarvinnu ees kantaa yhtään!

Maaritin petturoinnin jälkeen me mentiin Nallekarin Ponirantsuun uimistelemaan. Sentään se oli mukava. Paitsi että Maarit jatko siellä tottelemattomuuksia ja hinkkas mua hiekalla. Ja ihan ku sei ois ollu tarpeeksi, mää jouduin kotona suihkuun. Vaikka just olin käyny uimassa! Ei mitään järkee. En tiiä mitä ton ketkun kanssa tekis, ku siitä on tullu tommonen. Ilonpilaaja petturi. Sitäpaitsi ne mun pläsit ei lähteny ees suihkussa irti! Mummo sano, että varmaan se on jotaki risiiniöljyä tai semmosta ja että mut pitää luultavasti tiskata.

Sitten ku me mentiin yhteen vieraaseen pihaan mä olin jo sisäistäny katkeran oppitunnin: Maaritiin ei oo luottamista. Ku pääsin autosta ulos, päätin etten päästä sitä kahta metriä lähemmäksi, ettei se pistä mua häkkiin ja lähe retkelle ilman mua. Siellä oli pari koiraa, jotka kiisteli kumpi näki mut ensin. Ja sitten siellä oli ihmisiä. Ne oli selvästi reissulaisia, ku niillä oli kaikkia hassun muotosia pakaaseja ja monta autoo. En tod. ajatellu jäähä oottelemaan, ku toiset retkeilee ja niinpä pomppasin aina vähän kauemmaksi, ku Maarit yritti leperrellä. Hullu koira, tuu pois sieltä tieltä! se yritti harhauttaa, mutta näinhämmää, ettei siellä mitään liikennettä ollu! Vasta ku ketku-Maarit lähti siitä väijymästä, mää tulin pihalle. Me otettiin kuvia. Mää näytin miten poseerataan, ku oon tehny aika paljo noita mallintöitä.

Mainokset

6 thoughts on “Katkera kalkkiläksy!

  1. Törtsiä! Seukisti kyllä lähetään kahestaan ja käydään tutkimassa kaikki suosammalet ja mettäjäkälät, eikä oteta muita mukaan ollenkaa ja käyään uimistelemassa ja otetaan eväitä kans!

  2. Onks sulla Helka synttärit tänään? Vähän semmosta luin tuolta kerhon sivuilta… Onnea! Mee vaikka uimistelemaan juhlan kunniaksi! Ja kirjoita kuinka juhlit päivää.
    t. Mainion blogisi uskollinen lukija

  3. Terve Kopi! Joo, mulloli maanantaina synttärit! Kaikilla mun siskoilla ja veljilläki oli, vaikken mää tunnekkaa niitä, ku en oo koskaa tavannu. Me käytiin Toppilan pöljällä ja mää en oo ehtiny kirjottaa siitä. Ja tännään me käytiin jo taas rannalla! Oltiin pitkään ja sain maailman eniten herkkuja! Niin paljo eniten, että piti kytysimmät pullat jättää välistä. Ja huomennaki mää saan syntsälahjan, ku me lähetetään lofo teille. Vissiin se lofo on joku syntsälahjantilauskaavake. Toivottavasti tilataan hienoja lahjoja! Ja monta! Ja hyvän makusia!

  4. Päivitysilmoitus: Peppi Pitkätassu kylässä! « Lampurielämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s