Sonniansa!

Tiiättekö ne englantilaiset sonnikoirat? Ne jotka, vaikka on englannista, ni on aika epäilyttäviä? Aika paljo itseasiassa. Tosi epäilyttäviä.

No meillä asuu semmonen. Meidän talossa. Se tulee joskus käytävällä vastaan, ja mää lähen sitten toiseen suuntaan, ku se silleen pärskii ja röhisee, ja tulee silleen niinku, että meikän käytävä. Ei se kyllä oo sen käytävä, mutta ku se mulkoilee silleen, ni emmää uskalla sanoo mitään. Mää en mee sen kans samaan hissiinkää, vaikka Maarit menis. Maarit on hullu muutenki. Se rapsuttaa sitä sonnipoikaa, ja sitten se sonnipoika retkottaa tyytyväisenä, mutta ihan yhtä vaarallisena!

Onneksi kerran ne sen sonnipojan ihmiset tuli vastaan ilman sitä, ja mää pääsin vastaanottaan niitten rapsut, joita ne oli pitäny mulle varastossa. Ne on niin kivoja! Mää kiehnäsin vähän ekstraa tulevan varalle, ku emmää taas kyllä mee niitä moikkaan, jos niillä on se pelottava poika mukana.

Ja arvaa mihin ansoitukseen jouduin eilen! Se sonnipoika emäntineen oli mun pusikossa. Maarit meni niistä ohi ja mä jäin ypöksi toiselle puolelle. Kaikkia rehuja rehotti ja oli vaan se polku… ja sonnipoika Maaritin ja mun välissä… Mää olin että palataan takas, mutta eihän se Maarit tajunnu, ku se vaan pojotti vaarasta välittämättä siellä kaukana! Ja mun oli pakko uskaltaa! Mää äkkiä pompin sen sonnipojan ohi. Ei se ehtiny tehä mitään. Oon ihan hengissä ja ehjä.

PS. Mummo on jo kyselly mun perään, ku musta ei kuulu blogissa mitään, ku Maarit on tyhmä ja sanoo, että ootakku mää teen sulle valokuvia, kirjota sitten. Eikä mitään valokuvia näy ja mitä sitten vaikka näkyiski. Onko tää mun blogi vai joku tyhmä Maaritin valokuvablogi, kysyn vaan!

Mainokset

6 thoughts on “Sonniansa!

 1. Me luullaan, et tiedetään, mitä tarkoitat. Ollaan kerran lääkärin luona nähty sellanen sonnikoira. Se yritti tulla meitä moikkaamaan, mut me mentiin pitemmälle. Ne on aika tunkeilevia. Hyvä ku pääsit turvallisesti sen ohi.

 2. Joo just semmosia, että ne mönkii innokkaana ja pelottavana vastaan. Semmosia ne on. Ja muka lutusia! Hah! Jos lutunen tarkottaa pelottavaa ni sitten!

 3. Moi Helka.

  Mun mummolassa on kuulemma sellanen ranskalainen sonnikoira. En oo vielä tavannu sitä, enkä oo ihan varma, että haluanko ees, jos ne kerran on noin hurjimuksia ja pelottavia koiruuksia. Ehkä ne ranskalaiset ei oo niin hurjimuksia ku enklantilaiset.

  Saanko mä muuten laittaa linkin sun plokista mun plokiin? Oon vasta alkanu plokata ja ois hianoo, jos mun kamelit pääsis lukeen sunkin juttuja, kun sun jutut on niin hurjia!

  Nakki

 4. Onko niitä ranskalaisiakin?!! Ranskalainen sonnikoira… hei… onko ne niitä ranskiksia mitä meilläki käy puistossa???!! Hullussa! Eka kerran ku tapasin semmosen, ni tiesin että siinä on jotaki epäilyttävää! Mutta nykyään tunnen monta ranskista ja ne on osoittautuneet lähestulkoon normaaleiksi kaikki! Vaikka ne on sonnikoiria! Mulla on kyllä sonneistaki uutta informaatiota… siitä myöhemmin.

  Tietenki nää saat laittaa mun linkin, Nakki! Sulla on sitäpaisti siisti nimi, mukava tutustua!

  • Joo ne ranskalaiset sonnikoirat on vissiin just niitä ranskiksia. Ja mä tosiaan toivon, että ne ei oo niin karmeita hurjimuksia, koska kuulin, et Mamman eli mun tulevan kodin naapurissa, ihan samassa rappukäytävässä, on sellanen päivähoidossa. Sehän voi tulla ihan koska vaan ja pistää mut poskeensa siellä rappukäytävässä. Tai ties vaikka tulis oven läpi, hurjimuksista kun ei voi koskaan olla ihan varma.

   Ja kiitti linkuraluvasta, linkitin sut jo!

 5. Maarit on mun linkki- ja ulkoasusihteeri. Sen ois kuulunu linkittää Mila jo miljoona vuotta sitten ja tehä mulle talvipanneri ja vetinen kesäpanneri, ku kaikilla muillaki on. Sillä on vähän rästissä hommia, mutta mää koetan patistaa sitä, ku on ihan hyhmää, jos mää en saa mun kameleita sivupalkkiin! Pitäis vissiin mennä ite jollekki weppisuunnittelukurssille… kaikki pitää ite hoitaa… aina saa hävetä ja kärsiä…

  Ne on kohtalaisen vaarattomia verrattuna englantilaisiin ne ranskikset. Oommä enkkulaistenki kans ollu puistossa, eikä ne oo syöny mua, mutta mää oonki aika iso ja aiheutan varmasti vatsanpuruja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s