Tatituksen kolme peruspilaria

Olipa sitten nuori tai järkevä, aina voi aloittaa harrastamaan tatitusta eli tietoista paikoillaan pysymistä. Tatitus on jalo ja perinteikäs laji ja voit tulla suureksi tattimestariksi, jos vain jaksat harjoitella ja omaksua oikeanlaisen tattiasenteen.

Paljon on kiinni nimenomaan henkisestä yliotteesta ja keskittymisestä. Näillä tattiasenteilla pääset alkuun:

1. Keskity jääräpäisen itsepintaisesti
2. Etsi sisäinen umpimielesi
3. Panosta painavuuteen

Valitse aluksi jokin helppo tattitilanne eli paikka jonne haluat jäädä. Päätä ettet inahda minnekään ja keskitä painosi takapuoleen. Edistyneet tatittajat voivat kanavoida painoa universuumista itseensä ja siten varmistaa, etteivät voimakkaimmatkaan vastustajat saa heitä liikkeelle. Aloittelijatkin pääsevät pitkälle, kun siirtävät kaikki painot istumalihaksistoon. Vastaa työntöön vastaliikkeellä. Älä reuhdo vaan osoita tyynen rauhallisesti, ettet aio inahtaakaan. Keskity olemaan kuuntelematta vetoomuksia ja vastustamaan lahjuksyrityksiä. Tuijota umpimielisesti eteenpäin.

Tatittaminen ei ole vain hupaisaa ajanvietettä. Sillä on myös paljon käytännön hyötysovellutuksia. Tatita itsesi sängyn alle, kun kuulet sanan suihkuun! Tai tatita itsesi mukaan matkalle! Vain mielikuvitus on rajana! Eli ei oikeestaan mikään!

Tämä opastus on omistettu tatituksesta kiinnostuneelle ystävälleni Wapulle!

Mainokset

8 thoughts on “Tatituksen kolme peruspilaria

 1. Voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta että autossa tatittaminen on hauskaa. On varsin viihdyttävää katsella kun tuo jyrkkä-einari repii pelihousunsa kun se yrittää saada mut ulos autosta. Mä mukamas tottelen sitä ja hyppään autosta ulos ja heti kun se kääntää selkänsä hyppään takaisin autoon tatittamaan 😀

 2. Ooh! Todella hieno tatitusharhautuskuvio! Ite oon kehitellyt tattikoreografioita lähinnä vaan autossa. Niinku että vaivihkaisesti takapenkille, sitten eteen, sitten kuskin paikalle. Samalla säilytetään totaalinen introverttiys ja ollaan muka ei oltaskaa paitsi, että ollaan päättäväisiä tatteja.

  Alottelijoiden kannattaa ensin hioa perustatitus kuntoon ja treenata ketteryyttä. Sitten voi tehdä edistyneempiä kuvioita. Tollanen autosta poistuminen on ihan pro-hommaa. Siinä on isot riskit, ettei onnistukaan pääsemään takas. Jos on joku tosi tärkee tattitilanne niinku reissu tai semmonen, ei ehkä kandee ruveta riskeeraan.

 3. Kiitti Helka mestarivinkeistä! Mä oon jo ruvennu treenaamaan tatitusta mamman tuolin takana kun se on tietsikalla tai syömässä. En liiku vaikka se yrittää törkkiä mua pois. Tosin en tiiä onko se sallittua mut oon tattittanu maaten ku mun mielestä sillon saa optimaalisen kosketuksen lattiaan ja kunnon downforcen tatitukseen.

 4. Siis ehottomasti! Mää itte tykkään eniten tatittaa istuallaan, mutta makuutatitus on ihan yhtä hyvä ja varsinkin tiukan paikan tullen kannattaa käydä makuulleen tatittamaan, just ton voimatuskentän maksimoimisen takaamiseksi.

  Tattivoimaa!

 5. Terve Helka!

  Mä tykkään kanssa tatittaa. Välillä tatitan istuen, välillä maaten. Useinmiten tatitan hississä matkalla lenkiltä kotiin. Siinähän ihmiset sitten yrittää saada mua sieltä hissistä ulos käytävään. Ha haa. Joskus tatitan myös lenkille lähdettäessä, ihan vaan periaatteesta. Istun tai makaan siellä eteisessä, kun ne laittaa mulle hihnan. Minä päätän koska tässä huushollissa lenkille lähdetään, ei ne!

  Aurinkoisia tatitushetkiä toivotellen,
  Riku glenni

 6. Moi Riku! Kiva ku tulit kirjottamaan mulle noin hyviä tattivinkkejä! Mää en oo tajunnukkaa, että hissiin vois jäähä tatittamaan! Aika vinkee idis! Oot joku tattiguru selvästi! Tattivoimaa sullekki, Riku!

 7. Mä en kait sit vielä hallitse tota tatitusta ku äispä saa aina mut jotenki siirrettyä vaikka miten yrittäsin tatittaa. 😦 Mä kerran yritin lenkuralla tatittaa ni äispä ei ees tajunnu ja sit mä raahauduin siellä maassa vähän matkaa. Turkkiin meni hiekkaa ja roskia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s