Aamurutiini

Mun aamut menee aina samallalailla.

Maaritin kellot alkaa piippailla ja laulaa ja me nukutaan. Mää nukun yleensä mun majassa sängyn alla ja Maarit röhnöttää sängyn päällä. Sitten yhtäkkiä Maarit päättääki herätä ja se nousee, ja mää alan kans kömpiä pois sängyn alta. Mää kömmin niinku mursut. Maarit on ehkä vähän niinku joku ronsu.

Maarit menee sitten vessaan ja se siellä harjaa hampaita ja mää huomaan, että hei mähän voinki vähän nukkua vielä. Joka aamu tää tulee iloisena yllätyksenä. Mää nukun sitten sängyn päällä.

Sit ku Maarit alkaa saaha vaatteita päälle – se aina ettii niitä vaikka mistä mihin se on jättäny niitä lojumaan – me mennään alakertaan ja lähetään eteiseen. Mää ootan eteisen portailla, että mulle laitetaan panta ja fleksi. Ne roikkuu koko yön oottamassa oven vieressä ihan vaan sitä, että ne pääsee mun kans Lintulammelle-lenkuralle.

Me mennään sitten Lintulammelle-lenkuralle, ja mää lueskelen kaikki aamun viestit ja kirjottelen vähän kameleille ja torttuan kans. Yleensä mää kans kieriskelen jossaki, mutta tänään mää en kieriskelly ollenkaan. Yleensä mää en tapaa kameleita mun aamulenkuralla. Ehkä monesti nään yhen juoksuspanielin, mutta monestikkaan en nää mun frendejä. Paitsi eilen ja tänään, ku näin Nellaa ja yhtä mun laivakoirakamelia.

Sitten me tullaan aina sieltä lenkuralta kotiin. Me ei käydä kovin pitkää lenkuraa, mutta mää luen paljo viestejä. Aamulla pitää kato lukee kaikki maailman tapahtumat, että tietää missä mennään. Sitten ku me tullaan kotiin, mää meen olkkarin sohvalle oottaan.

Kohta Maarit tulee ja sanoo mulle, että kita auki ja tunkee lääkkeen mun kitaan. Sitten se menee keittiöön ja sanoo, että tuu ottaan aamupalaa. Monesti mää oon saanu hyviä aamupaloja, mutta viimeksi Maarit osti ihan tavisnapoja, eikä ne oo niin hyviä ku luonnonvalintanapot, mutta kyllähän niitä syö. Tulisin kyllä nopeemmin aamupalalle, jos olis vaikka jauhelihakastiketta.

Maarit laittaa sille itelle kuppiin eriä aamupalaa. Luultavasti se on parempaa. Aika monesti siinä ois jugurttia, jota määki tykkäisin kyllä syyä. Me mennään yläkertaan. Mää meen sängylle lojumaan ja Maarit menee tietsikalle syömään aamupalaa.

Sitten se lähtee ja mää jään sängylle lojumaan. Semmonen meidän aamu on aina. Paitsi viikonloppuna. Ja tänään!

Tänään Maarit soitti jonnekki, ku se oli tietsikalla ja sano, että nää tulis sinne sitten kymppiminsassa! Mää tulin heti kattoon, että mitä mitä ja Maarit sano, että mää lähen mukaan, ku mää meen päivähoitoon Ymben luo!

Vähänkö mää innostuin! Mää juoksin ihan satasta äkkiä eteiseen ja piti vähän ketkuttaa takapuolta ja vinkuloitsea, kun olin niin tyytyväinen aamurutiinikäänteestä.

Me ajettiin kauppahallille ja Ymbe oli siellä jo mua oottamassa. Mää näin auton ikkunasta. Mää olin niin ilonen, etten tienny mistä ovesta mun kannattais tulla pois autosta. Ja poukkoilin ja hypin Ymben päälle ja sitten kans Maaritin päälle.

Maarit oli taas tyhmä ja lähti töihin, mutta me jäätiin Ymben kans viettämään röhnöpäivää! Ja arvaa mikä kans on parasta! Ymbellä on täällä niitä herkumpia luonnonvalintanapoja! Ja voi olla että me kans laitetaan makkaraa lounaaksi. Me monesti herkutellaan, ku Maarit on tyhmänä töissä.

3 thoughts on “Aamurutiini

  1. Meil on aamulla silleen et välillä mamman herätysvehe soi ihan hävyttömän aikasin ja mamma on ihan et ööö, eikä meinaa tajuta nousta ollenkaan mut pomppaa sit sekava ylös petistä Sit joskus se rakkine soi paljon myöhemmin ja me jäädään viel lojumaan. Sit mamma keittää kahvettia ja mä meen toiseen kohtaan lojumaan. Ku mamma on kaatanu sitä kahvia kurkkuunsa ni sit me mennään ulos. Välillä ollaan vaan pisulenkillä ja välillä mennään vaiks pellolle juoksenteleen. Sit mä saan ruokaa ku tullaan sisälle. Sit mamma lähtee töihin jossain vaiheessa tai sit ei. Välillä sil ei sit nimittäin ookkaan työhönmenopäivä. Tänään sil oli, mikä oli tylsää ku oli hieno keli ja ulkona on luntakin.

  2. Maarit kittaa sitä kahvitetta aina lauantaisin ja sunnuntaisin. Siitä mää tiiän, ettei se mee töihin, ku se jää olkkariin kittaamaan. Sillon määki jään olkkariin, enkä meekkään takas makkariin nukkumaan.

  3. Vähänkö oli kiva aamutarina! Sulla on tommosia huippujuttuja ku lintulammellelenkura ja lääkkeitä, ja sängyssä ja sängyn alla makoilua. Mä pääsen ihan liian harvoin sänkyyn jatkamaan unia ja sängyn alle mä en meinaa enää mahtua ku oon niin lihaksikas. Mäki haluan kertoo mun aamutarinan!! Äispä on tylsä ja sanoo ettei tänään vaan jonain muuna päivänä. Niin joo varmaan, ihan varppina se unohtaa kuitenki eikä muista muuna päivänä tehä sitä mun kaa. =(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s