Varisvainolainen

Kerran viime viikolla tai sitä ennen tai sitä ennen viikolla oltiin ihan rauhallisella aamulenkuralla Lintulammelle-lenkuralla. Maarit oli töllänny sorsia ja mää olin tsekannu niiden jätökset rantsussa. Mua kiinnostaa aina lintujen jäljet, ku ne jättää joskus joitaki pikkusafkajämiksiä ja kakkoja ja muuta hyvän tuoksuista. Kevättalvesta mun lemppari kieriskelyspotti oli naapurin pihalla, ku niillä oli koko talven roikkunu tinteille talipalloja ja lyhdeherkkuja puusta ja ne tintit oli sotkenu koko pläntin siinä puun alla. Ihan ideaali kierintäpläntti mulle! Linnut on yleensä tosi kivoja. Alli ja Rauhakin on kivoja paitsi silloin ku ne lentää meidän katossa niin mua epäilyttää ja lähen pois. Mutta ei mua kovin paljoo epäilytä. Voi olla, että joskus totean, että se on normaalia, mutta ainaki vielä oon sitä mieltä, ettei oo normaalia lentää katossa. Meinaan jos se olis normaalia ni koiratki lentäis!

Niin ni me oltiin sillä rauhaisalla aamutassuttelulla ja oli ollu mukavaa ja oltiin vielä menossa leikkimään puiden välissä pujottelua. Ilmeä ja pelotteleva Herra VarisMää seisoskelin muina koirina, ku yhtäkkiä mun kimppuun käytiin! Ainaki melkeen! Vihollinen hyökkäs hirveellä vimmalla takavasemmalta ja säikäytti mut pahanpäiväisesti! Vaikka olis ollu just hyvä päivä! Se suhahti mun niskan takaa ilmeän uhkaavasti ja oli tosi inhottava! Mulla meni häntäki vähän koipien väliin ennenku huomasin, että se oli mun inhokkivaris! Enhämmä nyt sitä pelkää!

Mää näytin sille seukkikerralla ku se oli meitä vainoamassa. Se tuli tosi lähelle kyttään, ku Maarit katto taas sorsiksia ja otti niistä kuvia. Maarit otti kuvan siitä variksestaki. Mää ajoin sen pois. Tyhmä säikyttelevä raakku! Se sama raakku yritti kans uhitella yhtenä päivänä, ku me mentiin Lintulammelle-lenkurametsään, ettei me saatais olla siellä. Se seuras meitä raukkamaisesti puiden oksilta ja pelotteli. Tyhmä tyhmä varis!

10 thoughts on “Varisvainolainen

 1. Meiänki kimppuun kävi tänään varis! Kaks kertaa!! Me oltiin ihan rauhassa lähössä sieltä megapuistosta ja sillon se iski. Se hyökkäs kaks kertaa kohti mamman tukkaa ja sit me juostiin lujaa karkuun ku sillä oli kaveriki. Mamma aatteli et jos siitä tulee vaikka tappelu ni parempi mennä pois alta ennen sitä… Varikset on tosi tymiä!!!!!!! TOSI!

 2. Joo, varikset on inhoja, mut niin on mustarastaatki. Yks aamu ku ihan rauhassa ryntäsin miljoona pihalle, ni siellä oliki ainaki SATA mustarastasta! Sit ne yritti kaikki ajaa mua pois omalta pihalta! Piti ihan hyppiä ilmaan ja napata niitä pyrstöistä. En kyllä saanu kiinni vaikka pystynki hyppäämään tosi korkeelle. Mä oon luullu, et ne on kivoja lintuja ku ne laulaaki niin hienosti, mut samanlaisia on ku varikset, pyh!

  Terv. Titi-Uu

 3. Korpit on kans tyhmiä. Niitä oli monta yhtä aikaa uhittelemassa puiden latvoissa ja emäntä otti kepin ja riehui vähän. Mä luulin, että se leikkii ja hyppäsin sitä päin. Sille tuli naarmu kaulaan. Se oli vahinko, enhän mä tahalteen.

  Mökille oli tullut kaikkia sorsia ja nauravia lokkeja tai jotain ja toisella järvellä oli joutsenia. Joutsenet on valtavan kokoisia lintuja. Joskus niitä on möksän järvessäkin, ehkä ne muuttaa sinne tänä kesänäkin.

 4. Mut tiäättekö mitkä kanssa on TOOOSI tyhmiä? Ponit! Mut meinas yks kaamee poni kerran syödä ku mä ihan muina lampureina menin semmoselle ponipellolle kerta mammaki oli siellä. Ja se tyhmä poni lähti ajattamaan mua ja mamma huus mulle, MULLE!, vaik se poni se oli paha ja ilkee. Sen jälkeen mä en oo tykänny poneista! Onneks niitä ei asu meillä!

 5. Minkälaisia ne ponit on? Onko ne vesilintuja niinku sorsat vai pikkulintuja niinku persekeikuttajalinnut ja tintit? Vai ne on vissiin joitakin peltolintuja? Niinku fasaanit? Mummon luo tulee joskus fasaani huutelemaan kylppärin ikkunaan! Se vaikuttaa aika kärtyltä tyypiltä.

 6. Ne on semmosia mil on neljä jalkaa ku lampureillaki, mut ei niil oo nii nättiä naamaa ku lampurilla ja ne ei kyl oo kovin fiksuja. Nyt ku mä mietin ni ei ne taidakaan olla mitään lintuja vaan jotain nelijalkaeläimiä. Eikä niil oo siipiäkään, paitsi on kuulemma yks semmonen siivekäsponi, sen nimi on joku pekkasusi tai jotain. Ihan hölmöö, miten muka poni tai ilntu voi muka olla joku susi?

 7. Joo siis päättäs jo! Paitsi että emmääkään päättäis, jos ei ois pakko! Jos vois olla sekä undalaatti että lampuri, mää olisin molemmat. Mut jos pitää valita niin lampuri on paras. Tai heti mursun jälkeen. Jos niillä on sarvet niin ne ponit saattaa olla joitaki ropoeläimiä tai ainaki sukua ropoille.

 8. Ei niillä sarvia oo mut ilkiän näköset keltaset hampaat kylläkin. Ei ne oo roposia, mä oon nähny ropoja ku olin Lapissa. Hei sillon oon muuten ollu Oulussaki, ku se juna pyssäs siellä me käytiin pisulla. Aattele sä oot ollu Espoossa ja mä Oulussa. Huimaa!

 9. Päivitysilmoitus: Pikkulintujen traagillinen elämä | Lampurielämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s